Aktuelno

Požar u kineskom tržnom centru lokalizovan, dim se i dalje vidi, vatrogasac lakše povređen

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS, Tanjug

13/08/2021

-

07:26

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasci su, posle višesatne borbe sa vatrom, uspeli da lokalizuju požar u Tržnom centru u beogradskom Bloku 70 i u toku je dogašavanje. Noćas je jedan vatrogasac lakše povređen, javlja reporter Euronews Srbija sa terena.

Požar je gasilo 127 vatrogasaca sa više od 50 vozila. Osim vatrgasaca na terenu su brojne ekipe Hitne pomoći, ali nije bilo potrebe za intervencijama, osim što je jedan vatrogasac lakše povređen.

"Osim tog vatrogasca, nije bilo potrebe za medicinskim intervencijama, ali je jedna naša ekipa i dalje na terenu za svaki slučaj", kažu u Hitnoj pomići.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović izjavio je da je to jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela u delo.

Euronews/Nataša Jovanović

 

Mestimično gori još po neki lokal u Tržnom centru, a potpuno gašenje požara moglo bi da potraje još dva-tri dana.

Majstorović je za Euronews Srbija rekao da je jedan vatrogasac imao opekotine prvog stepena, koje su mu sanirane na licu mesta  i nastavio je da radi.

Dobra okolnost je što požar nije zahvatio parking na kome se nalaze vozila puna robe. Policija je potvrdila da nije bilo nikoga u objektu.

Vatrogasci su pozvani sinoć u 20.05 i na teren je za šest minuta upućeno pet vozila i 23 vatrogasca iz jedinica Zemun, Voždovac i Zvezdara, rekli su u MUP-u.


U međuvremenu je stiglo još vozila, pa se u gašenju požara koristilo više od 50 vozila. Iz središnjeg dela tržnog centra tokom cele večeri izbijao je plamen i kuljao crni dim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija