Aktuelno

Reporterka Euronews Srbija ušla u kineski tržni centar koji je goreo, vlasnici radnji pokušavaju da spasu robu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2021

-

09:05

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasci i dalje rade na dogašavanju požara koji je sinoć izbio u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu. Osim vatrogasaca, ispred tržnog centra su i vlasnici radnji, uglavnom kineski državljani, ali i njihovi zaposleni, koji su došli da pokušaju da spasu robu.

Dim se i jutros širi Beogradom, a vatrogasce koji su celu noć radili na obuzdavanju požara rano jutros, zamenile su nove kolege. U tržnom centru, javlja reportrka Euronews Srbija, voda od gašenja do požara je do članaka, ali to ne sprečava mnoge vlasnike radnji da vade kutije sa robom iz požarom zahvaćenog tržnog centra.

Reporterka Euronews Srbija uspela je da uđe u tržni centar u kojem je sinoć izbio požar i dok Kinezi koji su vlasnici lokala nisu bili raspoloženi za priču. Ismail koji radi u jednoj od radnji rekao je da je došao da pomogne gazdi da spasu "što se spasti može".

Euronews TV

"Ugasimo požar, pa se on opet upali i tako... Pokušavamo da spasimo šta se spasti može. Imamo unutra farmerke, suknje, haljine... Uspeli smo nešto robe da spasimo", rekao je Ismail u razogovoru za Euronews Srbija.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović izjavio jeranije da je ovaj požar jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela u delo.

Sa vatrenom stihijom koja je sinoć izbila u Bloku 70 u kineskom tržnom centru, borilo se 127 vatrogasaca sa više od 50 vatrogasnih vozila. Jedan vatrogasac sinoć je povređen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija