Aktuelno

Srbinu iz Zvečana određen pritvor od mesec dana

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2024

-

18:41

Srbinu iz Zvečana određen pritvor od mesec dana
Printskrin/Tanjug video - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Srbinu L. D. iz Zvečana koji je u sredu uhapšen na bistričkom mostu zbog sumnje da je učestvovao u incidentima ispred opštinske zgrade u Zvečanu u maju prošle godine sud u Prištini odredio je meru pritvora u trajanju od mesec dana, rekao je njegov advokat Ljubomir Pantović.

On je za Tanjug izjavio da se njegov branjenik nalazi u zatvoru u Podujevu i da je osumnjičen da je  navodno počinio četiri krivična dela.

"Osumnjičen je za četiri krivična dela tokom incidenata ispred opštine u Zvečanu, slično kao i ostali koji se povezuju sa neredima. Međutim, od tih dela ne postoji ni jedno", rekao je Pantović.

Do protesta na severu pokrajine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija 26. maja prošle godine nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

Pripadnici KFOR-a su 29. maja raspoređeni oko opštinskih zgrada u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a posle neuspelih razgovora između političkih predstavnika Srba i oficira Kfora da specijalci napuste opštine, došlo je do sukoba građana i stranih vojnika. 

Povređeno je više od 50 Srba i 30 vojnika Kfora, a nakon toga uhapšena su osmorica Srba.

Srbi koji su protestovali u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, zahtevali su da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija