Aktuelno

Na Batrovcima zaplenjene slike sa potpisima Van Goga i Bonara, utvrđuje se njihova autentičnost

Komentari

Autor: Fonet

03/09/2021

-

14:32

Na Batrovcima zaplenjene slike sa potpisima Van Goga i Bonara, utvrđuje se njihova autentičnost
Na Batrovcima zaplenjene slike sa potpisima Van Goga i Bonara, utvrđuje se njihova autentičnost - Copyright Instagram.com/carina_srbije

veličina teksta

Aa Aa

Uprava carina saopštila je da su carinici na graničnom prelazu Batrovci oduzeli umetničke slike, među kojima se nalaze i dve potpisane imenima slikara Vinsenta van Goga i Pjera Bonara, koje je sedamdesetogodišnji državljanin Slovenije pokušao da prokrijumčari u svom "reno tvingo" automobilu slovenačkih registarskih oznaka.

Kako se navodi, još se ne zna da li je reč o kopijama ili originalima, što će biti predmet dalje istrage, ali je važno da su te slike zadržane dok se ne utvrdi njihova autentičnost i poreklo.

Osumnjičeni je na graničnom prelazu tvrdio da nema ništa da prijavi i da nosi samo štapove za golf, jer je u Srbiji boravio zbog golf turnira na kome je učestvovao.

Međutim, detaljnim pregledom vozila utvrđeno je da se ispod suvozačkog sedišta nalazi torba sa pet neprijavljenih umetničkih slika.

Na tri slike nije bilo podataka o autoru (ulje na platnu sa motivom vetrenjače, vodene boje na papiru sa motivom ženskog lika i grafitna olovka sa motivom muzičkog instrumenta), dok su dve slike nosile potpise Van Goga i Bonara. 

Komentari (0)

Srbija