Aktuelno

Podignut optužni predlog protiv masera iz Batajnice, tužilaštvo traži osam i po godina zatvora za Kneževića

Komentari

Autor: Euornews Srbija, Tanjug

13/09/2021

-

11:23

Podignut optužni predlog protiv masera iz Batajnice, tužilaštvo traži osam i po godina zatvora za Kneževića
Podignut optužni predlog protiv masera iz Batajnice, tužilaštvo traži osam i po godina zatvora za Kneževića - Copyright Prinstcreen YouTube/Digitalci

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Save Kneževića (23) i njegove majke Danijele (49), koji se sumnjiče za nadrilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.


Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od 8 i po godina zatvora i novčanu kanzu od 800.000 dinara, dok je za njegovu majku tražilo godinu dana kućnog zatvora, potvrđeno je Tanjugu.

 

Knežević, maser iz Batajnice, uhapšen je u maju pod sumnjom da se lažno predstavljao kao estetski hirurg i da je duže od godinu dana radio liposukciju, korekciju usana i brojne druge zdravstvene usluge iz oblasti estetske hirurgije u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama.

Za šta se sve terete

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana... nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

Prinstcreen YouTube/Digitalci

Sava Knežević

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad. Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

Pritvor im ukinut sredinom juna

Knežević i njegova majka bili su u pritvoru, koji im je ukinut 17. juna odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu.

"Pritvor im je ukinut rešenjem sudije za prethodni postupak, ali im je određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedokom na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i obaveza da se javljaju nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana", precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Prinstcreen YouTube/Digitalci

 

Na ovo rešenje tužilaštvo je uložilo žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Pritvor im je ukinut 17. juna, a bio je određen da ne bi mogli da utiču na svedoke.

Knežević i njegova majka su se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Preporuka za vas

Određen pritvor osumnjičenoj za nadrilekarstvo, ona tvrdi da su zahvati bili kozmetički
Uhapšena nadrilekarka: Osumnjičena (31) pružala medicinske usluge bez odobrenja za rad

Komentari (0)

Srbija