Aktuelno

Incident u školi u Staroj Pazovi: Učenik skočio kroz prozor učionice na prvom spratu

Komentari

Autor: S. T.

03/10/2021

-

14:57

Incident u školi u Staroj Pazovi: Učenik skočio kroz prozor učionice na prvom spratu
Hitna pomoć - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U jednoj osnovnoj školi u Staroj Pazovi učenik četvrtog razreda skočio je sa prozora učionice na prvom spratu, potvrđeno je za Eurinews Srbija u Ministarstvu prosvete.

Incident se dogodio za vreme velikog odmora, kada je dečak bio na dužnosti dežurnog učenika sa svojim drugom iz odeljenja.

Dečak je prošao bez povreda, a kako navode, preventivno je obavljen lekarski pregled. 

"Analizom situacije od strane uprave škole i savetnika školske uprave zaključeno je da nije bilo indicije nasilja od strane drugih, a da dečak nije imao nameru da skoči, već se radilo o nesrećnoj situaciji kada se okliznuo sa radijatora", kažu u Ministarstvu prosvete.

Posto se incident dogodio za vreme velikog odmora dežurni nastavnici su nadzirali đake u školskom dvorištu, a ne u učionici gde su dežurni učenici, navodi se u odgovoru.

U Ministarstvu prosvete kažu da je dečak prošao bez povreda i u ponedeljak dolazi u školu.

Mediji su ranije preneli da je jedanaestogodišnji dečak skočio sa prozova zbog izazova na društvenoj mreži tik-tok, ali u Ministarstvu navode da se ne može govoriti o ispunjavanju nekog izazova sa mreža.

"Budući da nije bilo snimanja telefonom i slično, ne može se govoriti o ispunjavanju nekog izazova sa društvenih mreža", navode u resornom ministarstvu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija