Aktuelno

Gepek pun kesa sa narkoticima, sprečeno krijumčarenje 67 kilograma droge

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

11:13

Gepek pun kesa sa narkoticima, sprečeno krijumčarenje 67 kilograma droge
Gepek pun kesa sa narkoticima, sprečeno krijumčarenje 67 kilograma droge - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su noćas u saradnji s policijom na graničnom prelazu Gradina sprečili krijumčarenje više od 67 kilograma narkotika.

Kako je saopštila Uprava carina, zabeležen je vrlo neobičan pokušaj krijumčarenja jer pronađena droga skoro da i nije bila sakrivena

Slučaj je otkriven noćas oko 01.20 časova, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil "opel astra" holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio državljanin Holandije (54) turskog porekla.

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje, vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga.

Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole iza prednjih sedišta pronađene dve velike crne kese pune narkotika, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Precizira se da su u kesama pronađene tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje sa utisnutim oznakama "LAV“ i "NASA“, kao i 10 valjkastih paketa presovane bele praškaste materije.

Daljom kontrolom je i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandžastih i plavih tableta.

Analiza je pokazala da se radi tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma, saopštila je Uprava carina.

Dodaje se, kako je takođe utvrđeno, da valjkasti paketi sadrže kokain u ukupnoj količini od 5,3 kilograma.

Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Krijumčarenje narkotika ne jenjava, o čemu svedoči i podatak da je 2020. godine uprkos pandemiji carinska služba na granicama zaplenila preko 1,5 tone droge, ocenjuju u Upravi carina.

Komentari (0)

Srbija