Aktuelno

Vesić: Metro počinje da se gradi u novembru

Komentari

Autor: Beoinfo

12/10/2021

-

20:51

Vesić: Metro počinje da se gradi u novembru
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Najbolja vest sa današnje sednice je da su se i opozicione stranke, koje su negirale da će se u Beogradu ikada graditi metro, shvatile da će se on graditi već u novembru i zato je današnja rasprava trajala toliko dugo, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je, posle javne sednice o Nacrtu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, rekao da će grad posle 51 godine početi da gradi metro, prenosi Beoinfo.

"Ovakve rasprave i služe da se čuju različita mišljenja, pa su tako i komisija i Urbanistički zavod prihvatili neke predloge, odnosno proveriće još jednom da li postoje neka nova rešenja koja mogu da unaprede bilo koji urbanistički plan", kazao je Vesić.

Žao mi je, ukazao je on, što se većina onih koji su davali primedbe nisu bavili Planom generalne regulacije šinskih sistema, ni time da treba da produžimo tramvajske linije za više od 42 kilometra, da treba tramvajem da spojimo Bežaniju, te da Cerak Vinogradi dobiju tramvaj, baš kao i leva obala Dunava, a BG voz da dobiju Lazarevac, Surčin, Obrenovac, Sopot, Barajevo, Mladenovac.

 

Čuli smo i pokušaje da se ukine BG voz i tramvaj u Bulevaru kralja Aleksandra, ali smatram da je za Beograđane važno da smo konačno završili poslednji korak pred sednicu Skupštine koja treba da usvoji ovaj plan, kada ćemo moći da krenemo u izgradnju metroa, rekao je Vesić.

Vesić je naveo da će Beograd 2030. godine imati dominantni šinski sistem koji čine metro, tramvaj i BG voz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija