Aktuelno

Priveden osumnjičeni koji je automobilom "vukao" muškarca više od kilometar, sutra ga saslušava Tužilaštvo

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2021

-

11:10

Priveden osumnjičeni koji je automobilom "vukao" muškarca više od kilometar, sutra ga saslušava Tužilaštvo
Priveden osumnjičeni koji je automobilom "vukao" muškarca više od kilometar, sutra ga saslušava Tužilaštvo - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšen je U.V. (28) zbog sumnje da je u noći između petka i subote pregazio čoveka od 60 godina u ulici Kneza Miloša, a čije je telo posle vuklo taksi vozilo do ugla Kosovske i Takovske ulice.


Zbog ovog slučaja za vikend je bio priveden vozač taksija čije vozilo je povuklo telo, a koji je tvrdio da nije osetio nikakav otpor.

U.V. će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, saopštilo je tužilaštvo.

Vozač taksi vozila u ulici Kneza Miloša kod kućnog broja 74 prešao je vozilom preko tela muškarca čiji identitet još nije utvrđen, a koje se nalazilo na kolovozu ulice, a zatim ga "vukao" ispod vozila sve do ulice Takovska, gde je preko puta kućnog broja 3 NN lice ostalo da leži u desnoj kolovoznoj traci, dok je vozač nastavio kretanje vozilom i napustio lice mesta.

Urađena obdukcija

Preliminarni rezultati obdukcije su pokazali da na telu oštećenog, sada pokojnog, ima delova sitnog stakla.

Kako na taksi vozilu, taksiste M.T. nije bilo nikakvih oštećenja, ni na farovima ni na šoferšajbni, inspektori UKP Trećeg odeljenja PU za grad Beograd su po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu pribavili nove video zapise sa saobraćajnih kamera i ponovo pregledali sve prethodno pregledane video zapise i utvrdili da je u ulici Kneza Miloša u blizini kućnog broja 70 došlo do kontakta vozila marke "polo" i oštećenog dok je prelazio kolovoz.

"Polo", koji se kretao iz pravca ulice Kralja Milana ka Mostarskoj petlji je udarilo pešaka prednjom levom stranom vozila da bi potom vozač vozilom napustio lice mesta, na taj način što je ušao u jednosmernu ulicu Višegradsku u kontra smeru, zatim u ulicu Sarajevsku, te se udaljio ka Pančevu.

U dokaznom postupku tužilaštvo će pored obdukcionog nalaza za preminulog narediti i sudsko-medicinsko veštašenje radi utvrđivanja i razdvajanja od kojih povreda je kod oštećenog nastupila smrt, nakon čega će narediti saobraćajno tehničko veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se odigrala predmetna saobraćajna nezgoda i prikupiti sva obaveštenja i druge dokaze, te će doneti konačnu odluku.

U trenutku kada su očevici pronašli telo muškarac je još uvek davao znake života. Sumnja se da je reč o beskućniku, jer kod sebe nije imao nikakva dokumenta i bio je neuhranjen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija