Aktuelno

Četiri godine varali ljude i obećavali im rumunska dokumenta, policija privela tri osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/10/2021

-

14:43

Četiri godine varali ljude i obećavali im rumunska dokumenta, policija privela tri osobe
Četiri godine varali ljude i obećavali im rumunska dokumenta, policija privela tri osobe - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska policija uhapsila je trojicu muškaraca zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu.

Policija sumnja da su R. D. (49), M. D. (25) i K. J. (43) od 2016. do novembra 2020. godine obećavali srpskim državljanima da će im legalnim putem obezbediti uverenja o rumunskom državljanstvu kao i originalne lične karte i putne isprave Rumunije, saopštio je MUP.

Kako se navodi, tom prilikom su zahtevali od srpskih državljana da na ime navodnih troškova postupka predaju novac u iznosu od nekoliko hiljada evra. Policija sumnja da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 175.910 eura.

Sumnja se da je R. D. registrovao Udruženje građana "Gvozdena vrata - Poarta de fier" sa sedištem u Kučevu i da je u iznajmljenom poslovnom prostoru održavao sastanke sa osobama koje su zainteresovane za dobijanje rumunskog državljanstva.

Navodi se da su umesto obećanih originalnih dokumenata Rumunije oštećena fizička lica dobijala falsifikovana dokumenta ili ih uopšte nisu dobijali. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu kojom su obuhvaćena i dvojica rumunskih državljana, privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija