Aktuelno

Uhapšeno 13 investitora i inspektora iz opštine Palilula, sumnjiče se da su omogućavali izgradnju ilegalnih objekata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/11/2021

-

15:42

Uhapšeno 13 investitora i inspektora iz opštine Palilula, sumnjiče se da su omogućavali izgradnju ilegalnih objekata
Gradska opština Palilula - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

Uhapšeni su V. Ć. (1952), odgovorno lice GO Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, kao i građevinski inspektori M. L. (1962), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ. R. (1959), G. P. (1969), B. C. (1959) i Z. P. (1959), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Takođe, uhapšeni su i investitori S. H. (1981), S. S. (1970), M. B. (1951), T. D. (1973), A. V. (1959), V. Ž. (1972) i Ž. L. (1979), koji se terete za trgovinu uticajem.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.

Odgovorna lica GO Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine.

Osumnjičeni su saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, ovo je drugo hapšenje u Gradskoj opštini Palilula nakon što je 1. juna uhapšen predsednik te opštine Aleksandar Jovičić. Viši sud u Beogradu ukinuo mu je krajem jula pritvor i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu).

Protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula V.D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara. On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43).

Komentari (0)

Srbija