Aktuelno

Ukinut pritvor Aleksandru Jovičiću, bivši predsednik opštine Palilula dobija nanogicu

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

30/07/2021

-

18:14

Ukinut pritvor Aleksandru Jovičiću, bivši predsednik opštine Palilula dobija nanogicu
Ukinut pritvor Aleksandru Jovičiću, bivši predsednik opštine Palilula dobija nanogicu - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću (34), i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu), saznaje Tanjug.


Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru Okružnog zatvora je bio do danas.

Protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula V.D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43).

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Za novog predsednika opštine Palilula izabran je Miroslav Ivanović

Jovičić je 28. juna podneo ostavku na funkciju predsednika opštine, koju je dva dana kasnije konstatovala i Skupština opštine.

Za novog predsednika Gradske opštine Palilula izabran je Miroslav Ivanović, odbornik sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu". 

"Zahvaljujem se odbornicima Skupštine Gradske opštine Palilula na ukazanom poverenju. Vrata Opštine biće uvek otvorena, kako bismo u svakom momentu bili na usluzi građanima Palilule i pomogli da oni žive bolje, a to je naš prioritet", rekao je tada Ivanović.

Za zamenika predsednika opštine Palilula izabran je dr Darko Paunović.

Odbornici Skupštine opštine izabrali su, takođe, članove Veća opštine – Dražena Barjaktarovića, Elenu Bilić, Milana Jovanovića, Sofiju Marković, Sašu Mehmedovića, Bojanu Mijušković, Miljana Milinkovića, Dejana Cvetkovića i Igora Šišića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija