Aktuelno

Produžen pritvor Aleksandru Jovičiću do 30 dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/07/2021

-

12:20

Produžen pritvor Aleksandru Jovičiću do 30 dana
Produžen pritvor Aleksandru Jovičiću do 30 dana - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Njemu je pritvor produžen kako ne bi uticao na svedoke, kao i zbog toga što postoje osobite okolnosti da će počiniti isto krivično delo u kratkom vremenskom roku.

Ista mera izrečena je i za D.V, kome je, isto kad i Jovičiću, određen pritvor.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, odbrana Jovičića ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Ostalih šestoro osumnjičenih se brani sa slobode, a to su G. P, M. M, D. L, Z. P, Ð. R. i Z. R.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na V.D. da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti se šest građevinskih inspektora, dok se i dvojica od njih, osumnjičeni G.P. i D.L, terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija