Politika

Aleksandar Jovičić podneo ostavku na mesto predsednika opštine Palilula

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

16:16

Aleksandar Jovičić podneo ostavku na mesto predsednika opštine Palilula
Aleksandar Jovičić podneo ostavku na mesto predsednika opštine Palilula - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa


Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić podneo je ostavku na tu funkciju nekoliko nedelja nakon što je uhapšen zbog optužbi za nelegalne građevinske radove u toj opštini. Ostavku je predao i njen sadržaj objavio narodni poslanik i advokat Vladimir Đukanović, u svojstvu punomoćnika.

"Izabran sam vašim glasom da na najbolji mogući način vodim opštinu koju neizmerno volim. Duboko sam svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazim moj ostanak na mestu predsednika opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine i na štetu građana. Meni je interes opštine i njenih građana uvek bio na prvom mestu i to je osnovni razlog zbog kog podnosim ostavku na funkciju predsednika Gradske opštine Palilula", navodi se u ostavci Jovičića.

 
 

Kako je naveo, čega ga "duga i teška bitka kako bi pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast porodice".

"Nisam se nadao da ću ikada morati da ulazim u takvu bitku, ali iz ove kože se ne može. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili. O njima ću svakako govoriti kada dođe vreme, ali neka im služi na čast šta su učinili. Svoje grehe, posbeno svoju lakomislenost, spreman sam da platim, a verujte, ovo kroz šta prolazim sa svojom porodicom je životna škola u kojoj sam naučio lekciju. Meni lično kao nekom ko duboko veruje u ispravnost politike Aleksandra Vučića i ko će zauvek biti lojalan član Srpske napredne stranke, ostaje ogroman žal što sam svojom lakomislenošću izneverio čoveka koji je u mene imao veliko poverenje", dodao je Jovičić.

Kako napominje, trudiće se da u nastupajućem periodu uveri kompletnu javnost da on nije "nikakav kriminalac kako ga pojedini mediji obeležavau i da je uvek radio pošteno i čestito u interesu građana Gradske opštine Palilula, dostojno predstavljajući SNS koja mu je ukazala poverenje".

Viši sud u Beogradu odredio je 5. juna pritvor do 30 dana predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandru Jovičiću, povodom sumnji da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji te opštine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija