Politika

Skupština Gradske opštine Palilula prihvatila ostavku Jovičića

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2021

-

15:34

Skupština Gradske opštine Palilula prihvatila ostavku Jovičića
Skupština Gradske opštine Palilula prihvatila ostavku Jovičića - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Na sednici Skupštine Gradske opštine Palilula održanoj danas konstatovana je i jednoglasno prihvaćena pismena ostavka predsednika opštine Aleksandra Jovičića, saopštila je opština Palilula.

Jovičić je ostavku dostavio Skupštini opštine 28. juna.

Na sednici je razrešen dužnosti sa funkcije zamenika predsednika Darko Paunović, a dužnosti su razrešeni i članovi Veća opštine.

Kako se navodi, to je utvrđeno Zakonom o lokalnoj samoupravi u slučaju da predsednik opštine podnese ostavku, a razrešeni članovi Veća će vršiti tehničke poslove do izbora novog predsednika opštine, kada će biti izabrani i novi članovi Veća i zamenik predsednika.

Dodaje se da će naredna sednica Skupštine opštine biti održana u zakonskom roku za izabor novog predsednika opštine i novih članova Veća opštine.

Da podsetimo, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić podneo je ostavku na tu funkciju nekoliko nedelja nakon što je uhapšen zbog optužbi za nelegalne građevinske radove u toj opštini. Ostavku je predao i njen sadržaj objavio narodni poslanik i advokat Vladimir Đukanović, u svojstvu punomoćnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija