Aktuelno

Branilac tražio ukidanje pritvora za Jovičića, u petak odluka o predlogu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/06/2021

-

16:56

Branilac tražio ukidanje pritvora za Jovičića, u petak odluka o predlogu
Branilac tražio ukidanje pritvora za Jovičića, u petak odluka o predlogu - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Branilac Aleksandra Jovičića predložio je da mu se mera pritvora zameni merom zabrane napuštanja prostorije, odnosno blažom merom, kao i zabranom komunikacije sa određenim licima, rekla je za Euronews Srbija Tatjana Tešić, portparol Višeg suda u Beogradu. O ovom predlogu odlučivaće se u petak, 2. jula. Jovičić je i dalje u pritvoru koji ističe 3. jula, kaže Tešić.

Podsetimo, bivši predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić je uhapšen 3. juna sa još sedmoro saradnika i građevinskih inspektora zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju na teritoriji te opštine.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu, pored Jovičića, uhapšen je i D. V. (43), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (64), Z. R. (69), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (57) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave, saopštio je MUP.


Viši sud u Beogradu mu je 4. juna na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke koji treba da budu ispitani u toku istrage.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On je juče podneo ostavku na mesto predsednika opštine Palilula. Ostavku je predao i njen sadržaj objavio narodni poslanik i advokat Vladimir Đukanović, u svojstvu punomoćnika.

"Izabran sam vašim glasom da na najbolji mogući način vodim opštinu koju neizmerno volim. Duboko sam svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazim moj ostanak na mestu predsednika opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine i na štetu građana. Meni je interes opštine i njenih građana uvek bio na prvom mestu i to je osnovni razlog zbog kog podnosim ostavku na funkciju predsednika Gradske opštine Palilula", navodi se, između ostalog, u ostavci Jovičića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija