Aktuelno

Merima Njegomir sahranjena uz pesmu, tamburaši svirali "Što je lepo kad se neko voli"

Komentari

Autor: 24sedam

23/11/2021

-

15:44

Merima Njegomir sahranjena uz pesmu, tamburaši svirali "Što je lepo kad se neko voli"
Merima Njegomir sahranjena uz pesmu, tamburaši svirali "Što je lepo kad se neko voli" - Copyright 24sedam/Goran Sivački, E-Stock/Konstantin Bajčetić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon opela u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, Merima Njegomir je sahranjena u Aleji zaslužnih građana.

Na večni počinak pevačica je ispraćena uz tamburaše i zvuke numere "Slavujev poj", takozvane pesme za rastanke, koja se čula tokom povorke, što je potpuno slomilo sve koji su prisustvovali sahrani, piše portal 24sedam.

Na samom grobnom mestu, tamburaši su zasvirali za Merimu "Što je lepo kad se neko voli" i "Što se bore misli moje".

24sedam/Goran Sivački

 

Brojne poznate ličnosti došle su na Novo groblje, da upute poslednje zbogom priznatoj pevačici narodne muzike i reči utehe njenim naslednicima. Među njima su bili i Srđan Đoković, Ivica Dačić, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je venac uz poruku: "Poslednji pozdrav dragoj Merimi". 

"Što je lepo kad se neko voli, a duša boli. Zauvek tvoja deca i unuci", poslednje zbogom ispisano je na vencu sa crvenim ružama, koji su donele Merimina ćerke Ljubica, Jelena i Milica i sin Marko.

Podsetimo, danas u 11 sati održana je komemoracija u čast legendarnoj pevačici, koja je preminula 20. novembra u 68. godini, nakon kratke i teške bolesti. Ona sada počiva u Aleji zaslužnih građana pored Džeja Ramadanovskog.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija