Aktuelno

Poginuo radnik na gradilištu u Beogradu

Komentari

Autor: N.Z.

01/06/2021

-

09:14

Poginuo radnik na gradilištu u Beogradu
Poginuo radnik na gradilištu u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba poginula je prilikom pada sa nadvožnjaka u Resniku, potvrđeno je za Euronews Srbija u Hitnoj pomoći. Kako je saopšteno iz JP "Putevi Srbije", život je izgubio radnik na Obilaznici oko Beograda.

Ekipa Hitne pomoći izašla je na lice mesta, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Nesreća se dogodila na delu gde su radovi oko Obilaznice, a kako je tačno došlo do nesreće tek treba da bude utvrđeno.

JP "Putevi Srbije" saopštili su da je prilikom izvođenja radova na izgradnji mosta broj 26, na Sektoru 6, Obilaznice oko Beograda došlo do nesrećnog slučaja i pogibije jednog radnika.

Kako se navodi, u toku je uviđaj nadležnih institucija.

"Putevi Srbije" izrazili su saučešće porodici poginulog radnika.

I Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izrazilo je žaljenje zbog današnjeg vanrednog događaja na gradilištu Beogradske obilaznice i apeluje na izvođače radova da obrate dodatnu pažnju na bezbednost radnika.

"Striktno poštovanje propisa u oblasti bezbednosti i zdravlje na radu je obaveza svih građevinskih kompanija, angažovanih na izgradnji infrastrukturnih projekata u Srbiji. Izražavamo iskreno saučešće porodici preminulog radnika. Od izvođača radova očekujemo izveštaj o svim okolnostima u vezi sa pogibijom radnika i sarađivaćemo u potpunosti sa nadležnim pravosudnim organima u čijoj integraciji se nalazi današnji incident na gradilištu Beogradske obilaznice", saopštilo je Ministarstvo.

Komentari (0)

Srbija