Aktuelno

Privedena još jedna žena osumnjičena za nadrilekarstvo, pokušala da pređe granicu

Komentari

Autor: Euronews, Novosti

01/06/2021

-

13:27

Privedena još jedna žena osumnjičena za nadrilekarstvo, pokušala da pređe granicu
Privedena još jedna žena osumnjičena za nadrilekarstvo, pokušala da pređe granicu - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičena za nadrilekarstvo O. M. uhapšena je u trenutku kada je pokušala da pređe granicu s Hrvatskm. Ona je sprovedena u tužilaštvo na saslušanje i određeno joj je zadržavanje.

U martu ove godine grupa žena i muškaraca su tvrdili da su unakaženi tretmanom u salonu koji je osumnjičena držala. Novosti pišu da ona posluje u Baljaluci i Beogradu. 

Javnost u Srbiji nedavno je ostala zatečena kada su čuli da je Sava Knežević (23), maser iz Batajnice, uhapšen pod sumnjom da se lažno predstavljao kao estetski hirurg i da je duže od godinu dana radio liposukciju, korekciju usana i brojne druge zdravstvene usluge iz oblasti estetske hirurgije u neregistrovanoj ordinaciji  na Terazijama.

Tada su zdravstvenoj inspekciji za Euronews Srbija rekli da to nije jedina prijava te vrste koju su dobili. Potvrđeno nam je da je stigla prijava i za ženu, koja se predstavlja kao lekar i koja dolazi iz BiH u Beograd i radi intervencije u ordinaciji na Senjaku.

“Koleginice su bile dva, tri puta na adresi koja nam je dostavljena, ali nikog nisu zatekle. Prijava je stigla od žene koja je skidala salo sa ruku i nije zadovoljna. Nismo uspeli da je pronađemo. Na tom slučaju MUP radi i nadam se dati rezultirate”, rečeno je tada za Euronews Srbija.

Iz tužilaštva je saopšteno da je osumnjičenoj po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje.

Kao je preneo Blic, zadržavanje joj je određeno zbog "postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična dela Teško delo protiv zdravlja ljudi iz čl. 259 st. 1 u vezi čl. 254, st. 1 KZ, Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz čl. 254 KZ i Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću iz čl. 353 Krivično zakonika". 

Ona će u roku od 48 sati biti saslušana.

Komentari (0)

Srbija