Aktuelno

Teretni voz naleteo na automobil u Preševu - vozač pokušao da pređe prugu dok su rampe bile spuštene

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/12/2021

-

09:16

Teretni voz naleteo na automobil u Preševu - vozač pokušao da pređe prugu dok su rampe bile spuštene
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Teretni voz je noćas, pet minuta posle ponoći, naleteo na automobil koji je pokušavao da pređe prugu dok su rampe bile spuštene, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima, na ulasku u stanicu Preševo, saopštili su iz JP "Srbija Kargo". Na sreću, niko nije poginuo, a suvozač iz automobila je samo lakše povređen.

"Na putnom prelazu, dogodila se nesreća kada je teretni voz naleteo na automobil, koji je pokušavao da se provuče između polubranika i pređe prugu dok su rampe bile spuštene. Srećom, samo suvozač iz drumskog automobila je lakše povređen, iako se ovakvi udesi najčešće završavaju tragično. Povređeni je kolima hitne pomoći prevezen u najbližu bolnicu", saopštili su iz "KSrbija Karga".

Oni ističu da je ovo još jedna u nizu nesreća, na koje su "Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" više puta upozoravali, kada do udesa dolazi zbog nepažljive, neodgovorne ili bahate vožnje vozača drumskih vozila.

"Putni prelaz na kome se dogodila nesreća obezbeđen je polubranicima. U trenutku nesreće uređaji putnog prelaza su bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni. Kontenerski voz (Cosco), u svom sastavu je imao 19 vagona i saobraćao je iz Subotice za Preševo. Na mesto udesa izašli su predstavnici MUP – a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja", navode iz železničkog preduzeća.

"Srbija Kargo" je još jednom upozorio i apelovao da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, jer se samo tako mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Komentari (0)

Srbija