Aktuelno

Patrijarh Porfirije čestitao pobedu novom gradonačelniku Zagreba citirajući Džonija Štulića

Komentari

Autor: Fonet

01/06/2021

-

21:39

Patrijarh Porfirije čestitao pobedu novom gradonačelniku Zagreba citirajući Džonija Štulića
Patrijarh Porfirije čestitao pobedu novom gradonačelniku Zagreba citirajući Džonija Štulića - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Tanjug/AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh srpski Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je čestitku Tomislavu Tomaševiću, gradonačelniku Zagreba, u kojoj je, pored ostalog, izrazio želju da mandat novoizabranog prvog čoveka Zagreba bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka, objavila je Mitropolija

"Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana", kaže se u čestitki patrijarha, citiranoj na zvaničnom sajtu Mitropolije.

U međuvremenu se na društvenim mrežama objavljena je kopija Porifirijeve poruke Tomaševiću u kojoj mu upućuje "najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba", sa "iskrenom molitvenom željom" da njegov mandat "bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka".

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

 

Patriharh Porfirije, koji će do izbora novog mitropilita zagrebačko-ljubljanskog biti administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, u čestitki Tomaševiću citirao je i nekadašnjeg vođu grupe Azra Džonija Štulića.

"Svojevremeno je veliki zagrebački pesenik Branimir Džoni Štulić pevao kada Zagreb izranja iz sna, što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovog lepog grada, da je pred nama novo jutro koje će promeniti sve", poručio je Porfirije i poželeo da novi gradonačelnik uz mudrost, snagu i strpljenje pravedno i istinoljubivo predvodi Zagreb i služi Zagrebu na zadovoljstvo svih njegovih građana. S poštovanjem Arhiepiskop pećki Mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski administarator Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfirije, navodi se u čestitki novoizabranom gradonačelniku Zagreba.

Kandidat zeleno-leve koalicije "Možemo" Tomislav Tomašević u nedelju je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba, osvojivši 93.330 glasova više u odnosu na protivkandidata iz desnog Domovinskog pokreta Miroslava Škora. Tomašević je dobio 199.630 glasova, a za Škoru se izjasnilo 106.300 Zagrepčana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija