Aktuelno

Napad na autobus kod Dečana: Tri osobe uhapšene u vezi sa trostrukim ubistvom u Glođanu

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

11/12/2021

-

20:42

Napad na autobus kod Dečana: Tri osobe uhapšene u vezi sa trostrukim ubistvom u Glođanu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija uhapsila je tri osobe u vezi sa trostrukim ubistvom u Glođanu, prenosi Ekonomija onlajn. 

Reč je o tri osobe iz sela Glođane. Oni se sumnjiče da su povezani sa ubistvom vozača autobusa Ganija Đokaja i dvoje učenika.

Sumnja se da su motivi ovog napada povezani sa samoubistvom 20-godišnje H. M. iz Glođana 14. juna 2020. godine. Porodica te devojke okrivila je vozača autobusa Ganija Đokaja za njeno samoubistvo. 

Osumnjičenima određeno zadržavanje

Glavni tužilac Tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

"Tri osumnjičena su uhapšena za ubistvo koje se dogodilo nedavno u selu Glođane. Tužilaštvo je donelo odluku o pritvoru u trajanju od 48 sati", rekao je Kurmehaj.

Naglasio je da zbog osetljivosti pitanja više informacija neće biti saopšteno.

Kako prenosi Kljan Kosova, Kurmehaj je naveo da je nakon napada započeta intenzivna istraga uz pomoć državnog tužioca i nadležnih policijskih jedinica i da su odlukom tužioca u predmetu uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo "teško ubistvo". 

Takođe je poručio da se posle hapšenja osumnjičenih nastavljaju sve neophodne radnje na rasvetljavanju slučaja. 

Tanjug AP

 

U napadu na autobus 26. novembra, koji je saobraćao iz Đakovice za Glođan, pucano je iz kalašnjikova i tom prilikom ubijeni su vozač autobusa i dva učenika, dok je jedan učenik ranjen

Na licu mesta stradao je vozač, dok su od zadobijenih povreda nešto kasnije preminuli dvoje mladih, rođenih 2003. odnosno 2004. godine.

Kako je prenela Gazeta ekspres, navedeno je da su prezimena poginulih učenika Hamzaj i Mustafaj. 

Svedok zločina u Glođanu kod Dečana, koji je bio u autobusu u trenutku napada, ispričao je da se sve dogodilo u nekoliko trenutaka i da je prizor bio jeziv, prenosi Gazeta ekspres.

"Pred autobus je izašla maskirana osoba i počela da puca na nas. Sve se desilo veoma brzo", rekao je čovek koji je sedeo na prvom sedištu autobusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija