Aktuelno

Hapšenje zbog utaje poreza u Kikindi i Temerinu - šest osoba oštetilo budžet za 38,8 miliona evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/12/2021

-

16:24

Hapšenje zbog utaje poreza u Kikindi i Temerinu - šest osoba oštetilo budžet za 38,8 miliona evra
Hapšenje zbog utaje poreza u Kikindi i Temerinu - šest osoba oštetilo budžet za 38,8 miliona evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog sumnje da su u saučesništvu sa još dvoje odgovornih ljudi u firmama počinili krivična dela kojima su oštetili republički budžet za više od 38,8 miliona dinara, uhapšeno je šest odgovornih lica iz firmi u Temerinu i Kikindi, saopštila je Poreska uprava.

Oni su osumnjičeni da su počinili tri krivična dela i to utaja poreza, pranje novca i oštećenje poverilaca.

U saopštenju se navodi da su između 2017. i 2021. godine dva suosnivača jedne firme iz Temerina, uz pomoć odgovornog lica u toj firmi, putem fiktivnog ugovora o prodaji dela udela prikrili raspodelu dela dobiti isplatom dividende u iznosu nešto većem od 220 miliona dinara, čime su utajili porez na prihode od kapitala od 38,8 miliona.

Takođe, u periodu od 2018. do 2020. godine četvoro osumnjičenih, odgovornih lica firme iz Kikinde su zaključivanjem ugovora sa drugim firmama, odnosno ugovaranjem prodajnih cena daleko ispod osnovnih cena, uplatama po osnovu fiktivnih računa i nabavkom polovnih osnovnih sredstava, oštetili tu firmu za više od 403 miliona dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija