Aktuelno

Kosovski ministar unutrašnjih poslova: Akcija u Štrpcu nije bila usmerena protiv određene etničke grupe

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

23:28

Kosovski ministar unutrašnjih poslova: Akcija u Štrpcu nije bila usmerena protiv određene etničke grupe
Kosovski ministar unutrašnjih poslova: Akcija u Štrpcu nije bila usmerena protiv određene etničke grupe - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja tvrdi da današnja akcija kosovske policije u Štrpcu nije bila usmerena na određene pojedince ili etničke grupe.

Svečlja je na Fejsbuku napisao da je akcija "Brezovica" kao i, kako tvrdi, svaka druga akcija kosovske policije, bila usmerena na prekršioce zakona "koji su kontinuirano na različite načine uništavali javnu imovinu radi lične ili klanovske koristi".

"Kako smo se obavezali na borbu protiv kriminala u svakom kutku zemlje, danas je uspešno sprovedena akcija kosovske policije protiv građevinskog kriminala, koji je uništio značajan deo planina na području Brezovice", naveo je Svečlja.

On je dodao da, kao ministar unutrašnjih poslova, zajedno sa kosovskom policijom, ostaje posvećen "obezbedivanju bezbednosti, reda i zakona za građane". Poručio je da će se protiv prekršilaca zakona "boriti bez ikakve razlike, bez ikakvog izuzetka", na celoj teritoriji KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je ranije danas da je kosovska polcija sa specijalcima Rosu, do zuba naoružanim, jutros upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba. On je izjavio da je to još jedan brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini i novi teror Aljbina Kurtija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija