Aktuelno

Lokalizovan požar u novoj zgradi Kliničkog centra Srbije, nema povređenih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2021

-

08:43

Lokalizovan požar u novoj zgradi Kliničkog centra Srbije, nema povređenih
Lokalizovan požar u novoj zgradi Kliničkog centra Srbije, nema povređenih - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Požar u Kliničkom centru Srbije je lokalizovan i u toku je njegovo dogašavanje. U požaru nije bilo povređenih rečeno je za Euronews Srbija u MUP-u. 

Euronews/Maja Repić

 

"Izbio je dim iz objekta u renoviranju u okviru KC Srbije u Višegradskoj. Na terenu je 26 vatrogasaca - spasilaca sa pet vozila. Za sada nema povređenih", kažu u MUP-u.

Tanjug

Svi radnici koji rade na gradilištu u Kliničkom centru Srbije su evakuisani. U pitanju je server prostorija sa kablovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za Tanjug da je brzom i adekvatnom reakcijom požar ugašen i stavljen pod kontrolu. On je potvrdio da tom prilikom niko nije povređen. U pitanju je objekat novog Kliničkog centra Srbije, čija je izgradnja i rekonstrukcija u toku.

Ministar Lončar je dodao da nije bilo opasnosti, niti panike, te da su svi radnici evakuisani na vreme, tako da povređenih nije bilo. Materijalna šteta je minimalna, kazao je on.

Komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorovcić kaže da su vatrogasci, uprkos gužvi, brzo stigli na teren.

"Dolaskom na lice mesta konstatovali smo da je požar izbio na etaži minus jedan. Gorela prostorija od oko deset kvadrata, uglavnom kakabrlovi. Svi radnici koji su bili na gradilištu su evakuisani pre našeg dolaska", naveo je Majstorović. 

O uzrocima požara baviće se MUP u narednom periodu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija