Aktuelno

Sud odlučio: Draganu Bjelogrliću će se suditi u Beogradu za napad na Predraga Antonijevića u NIšu

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2021

-

10:13

Sud odlučio: Draganu Bjelogrliću će se suditi u Beogradu za napad na Predraga Antonijevića u NIšu
Dragan Bjelogrlić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Vrhovni kasacioni sud odlučio je da će se glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću suditi u Beogradu.

Prethodno je postupajući sudija Osnovnog suda u Nišu predložio da se predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašanje nad kolegom, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu kao mesno nadležnom iz razloga celishodnosti.

Predlog je postupajući sudija stavio jer su i okrivljeni i oštećeni, kao i svedoci u ovom postupku svi iz Beograda pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom, dodao je portparol.

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador", tokom trajanja manifestacije Filmski susreti.

Naime, on je 23. avgusta priveden zbog fizičkog obračuna sa rediteljem Antonijevićem, a tada mu je određeno i zadržavanje u pritvoru do 48 sati, koje mu je dan kasnije, nakon saslušanja u Tužilaštvu, ukinuto. On je priznao izvršenje dela i izrazio žaljenje, zbog čega nije predložen produžetak pritvora, kako je tada objasnio zamenik portparola Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

Bjelogrlić je kasnije optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Glumac i reditelj je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija