Aktuelno

Bjelogrliću će se suditi za napad na reditelja Antonijevića u Beogradu, predmet stigao u Prvi osnovni sud

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2021

-

10:20

Bjelogrliću će se suditi za napad na reditelja Antonijevića u Beogradu, predmet stigao u Prvi osnovni sud
Dragan Bjelogrlić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predmet protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića stigao je u Prvi osnovni sud u Beogradu iz Niša, nakon odluke Vrhovnog kasacionog suda (VKS) da se ovaj predmet delegira beogradskom sudu.

Početak suđenja nije još zakazan, a trebalo bi da bude uskoro, rekla je Tanjugu portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković.

Prošle sedmice je VKS usvojio je predlog postupajućeg niškog sudije i delegirao mesnu nadležnost za suđenje Bjelogrliću sudu u Beogradu, pošto je zaključio da je predlog osnovan, te da se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Predrag Antonijevićem treba voditi u Beogradu.

U ovom postupku i optuženi i oštećeni kao i branilac i svedoci su svi iz Beograda pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija