Aktuelno

Viši sud suspendovao odluku skupštine AKB o obustavi rada advokata

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

31/12/2021

-

15:53

Viši sud suspendovao odluku skupštine AKB o obustavi rada advokata
Euronews/Dragana Savić - Copyright Euronews/Dragana Savić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom je do daljeg susprendovao odluku skupštine Advokatske komore Beograd o obustavi rada beogradskih advokata. Predsednik Advokatske komore Beograd Momčilo Bulatović je rekao za Euronews Srbija da oni još uvek nisu zvanično obavešteni o odluci suda. 

To znači da beogradski advokati koji su u obustavi rada od prošlog petka 24. decembra, praktično od danas mogu da rade i postupaju u predmetima, saznaje Tanjug. 

Privremena mera je doneta po tužbi advokata Vladimira Cvejića za poništenje odluke skupštine AKB i na nju ne postoji pravo žalbe, pa će važiti do pravosnažne odluke o ovoj tuzbi.

Skupština AKB donela je odluku o obustavi rada 21. decembra. Deo beogradskih advokata izglasao je obustavu rada i izneo zahteve koji se tiču izmena Zakona o parničnom postupku i dopune stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa bankarskim sporovima.

Prema odluci Advokatske komore Beograd (AKB), koja je bila usvojena na vanrednoj skuštini u utorak 21. decembra beogradski advokati u danima obustave rada nisu učestvovali u postupcima pred sudovima i drugim organima na teritoriji cele Srbije.

To je prethodnih nedelju dana dovello do masovnih odlaganja suđenja u svim beogradskim sudovima i pred drugim organima, ali i u drugim gradovima u postupcima u kojima su bili angažovani advokati iz Beograda.

Komentari (0)

Srbija