Aktuelno

Gore magacini u Nišu, devet vozila i 20 vatrogasaca gase požar

Komentari

Autor: Euronews

03/06/2021

-

21:39

Gore magacini u Nišu,  devet vozila i 20 vatrogasaca gase požar
Gore magacini u Nišu, devet vozila i 20 vatrogasaca gase požar - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Veliki požar izbio je večeras oko 20 sati u niškom naselju "9. maj" gde se zapalio magacin odakle se vatra proširila na još nekoliko skladišnih objekata.

Vatrogasci su na licu mesta i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju, javlja dopisnica Euronews Srbija iz Niša.

Sa vatrenom stihijom bori se 20 vatrogasaca, a angažovano je devet vatrogasnih vozila. Za sada nema informacija o eventualno stradalima ili povređenima.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se veliki oblak crnog dima koji se uzdiže nad magacinom.

Zbog gustog dima, obustavljen je saobraćaj koji se odvijao na ovoj putnoj deonici, a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce. 

Iz Hitne pomoći u Nišu za "Južne vesti" kažu da nije bilo poziva za njihovu intervenciju zbog požara, a iz Doma zdravlja u Merošini da ni kod njih nije bilo takvih poziva, te da su obavešteni o velikoj vatri koja je izbila i da su njihove ekipe spremne da izađu na lice mesta ukoliko zatreba.

"Mi smo poslali ekipu da dežura, kontaktirali smo vatrogasce, ali oni nisu tražili našu pomoć. Naša ekipa otišla je da vrši sanitetsko obezbeđenje ljudi koji gase požar, nije samo pitanje da li ima povređenih, nego i oni koji učestvuju u spasavanju imovine i dobara. Možda zatreba vatrogascu pomoć", kažu iz Hitne.

Komentari (0)

Srbija