Aktuelno

Levajac: Nema zagađenja vazduha zbog eksplozije u Čačku

Komentari

Autor: Zlatica Radović

04/06/2021

-

13:01

Levajac: Nema zagađenja vazduha zbog eksplozije u Čačku
Levajac: Nema zagađenja vazduha zbog eksplozije u Čačku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje u Čačku, dr Milka Levajac, za Euronews Srbija kaže da je merenje pokazalo da nema prekoračenja kada je u pitanju kvalitet vazduha u ovom gradu posle eksplozije u fabrici Sloboda, kao ni značajnog odstupanja dobijenih vrednosti u odnosu na prethodne dane. Ona ističe da Institut obavlja referentna merenja na dva merna mesta i da se poslednji presek odnosi na period od osam sati 3. juna, do istog vremena jutros.

"Postoje i automatske merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine, koje daju rezultate na svakih sat vremena. I oni pokazuju da nije bilo dostupanja u odnosu na prosečne vrednosti iz prethodnih dana", kaže dr Levajac.

Posle serija detonacija tokom noći i ranog jutra, situacija u fabrici "Sloboda" u Čačku se sada smirila. Prema poslednjim informacijama nema povređenih i svi radnici iz treće smene su evakuisani. Građani Čačka navode da su se plašili i da nisu mogli da spavaju.

Iz sektora za vanredne situacije apelovali su tokom noći na građane koji žive u blizini da ne izlaze iz kuća. Uzrok nesreće još nije poznat.

 

Preporuka za vas

"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke
Policija i vatrogasci na terenu, nema više detonacija, radnica fabrike Sloboda Čačak: "Stravično je"

Komentari (0)

Srbija