Aktuelno

"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2021

-

09:13

"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke
"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke - Copyright TANJUG/RINA/IVAN NIKOLIC

veličina teksta

Aa Aa

Posle požara i serije eksplozija u čačanskoj "Slobodi" oglasila se i fabrika. Ističu da su zaposleni evakuisani i da je formirana komisija koja će da ispita uzroke. Premijerka Ana Brnabić poručuje da je najvažnije da nije bilo žrtava i da će šteta biti sanirana. Gradonačelnik Čačka dodaje da se rade merenja kvaliteta vazduha.

Kompanija "Sloboda" Čačak saopštila je da je oko 01.20 sati u kompaniji došlo do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

Policija i vatrogasci na terenu, nema više detonacija, radnica fabrike Sloboda Čačak: "Stravično je"

Požar je nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, a u akcidentu nije bilo žrtava i povređenih, istaknuto je u saopštenju.

TANJUG/RINA/IVAN NIKOLIC

 

Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije, saopšteno je iz fabrike. 

Kako je navedeno, u delu fabrike gde je došlo do požara nije bilo zaposlenih. U drugom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

Serija snažnih eksplozija u fabrici "Sloboda" potresla Čačak! Todorović: Nema poginulih, svi radnici su evakuisani

"Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protivpožarne službe u kompaniji 'Sloboda' evakuisani na bezbedan način", saopštila je "Sloboda". 

TANJUG/RINA/IVAN NIKOLIC

 

Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije "Sloboda" je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok akcidenta.

Ističe se da je požar lokalizovan sa povremenim javljanjem manjih eksplozija.

Sve dalje aktivnosti u kompaniji Sloboda biće sprovedene u skladu sa definisanim procedurama za ovu vrstu akcidenta, navedeno je u saopštenju.

Oglasila se i premijerka Srbije Ana brnabić koja je rekla da je najvažnije da u čačku nije bilo povređenih. Dodala je da će sve što je uništeno biti sanirano. 

Navela je da će se naknadno utvrditi koji su uzroci požara.

Gradonačelnik Čačka: Nema opasnosti

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je za Euronews Srbija da je trenutna situacija stabilna i da u proteklih sat vremena nije bilo novih eksplozija. 

TANJUG/RINA/IVAN NIKOLIC

 

"Nema opasnosti za građane. Radimo merenja kvaliteta vazduha na svakih sat vremena i poslednje je Zavod za javno zdravlje Čačak uradio u sedam časova", naveo je Todorović. 

On je naveo da se iznad grada još vije gust dim iz magacina gotovih proizvoda koji je izgoreo. 

Tri radnice i jedan radnik su pronašli sklonište u podrumu zgrade, ali su oko 2.30 i oni evakuisani. 

"Najvažnije je da nije bilo žrtava", rekao je Todorović. 

Dodaje da se još ne zna kolike su razmere štete u kompaniji u kojoj je zaposleno oko 2.000 ljudi. 

Prema dosadašnjim informacijama, proizvodni deo nije oštećen, već isključivo magacinski prostor. 

Komentari (0)

Srbija