Aktuelno

MUP nastavlja intenzivnu potragu za Matejem Perišem, Vulin: Proveravamo svaku dojavu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kurir

21/01/2022

-

09:37

MUP nastavlja intenzivnu potragu za Matejem Perišem, Vulin: Proveravamo svaku dojavu
MUP nastavlja intenzivnu potragu za Matejem Perišem, Vulin: Proveravamo svaku dojavu - Copyright Prinskrin/Youtube/MUP Republike Srbije, E-Stock, Tanjug/Tara Radovanović, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova daje sve kako bi se rešio slučaj nestalog Splićanina Mateja Periša, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Kada se pojavi nešto što je interesantno javnosti, mi imamo i dobronamerne i zlonamerne ljude, koji se javljaju po tom slučaju, proveravamo svaku dojavu", kazao je Vulin za televiziju Kurir.

Kako je rekao, nedavno je neko javio da je nestali Periš viđen na Vračaru, ali da je nakon provere utvrđeno da je to bio stanovnik tog naselja. On je isključio svaku mogućnost vršenja nasilja nad nestalim mladićem.

"Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu, ni van njega. To su posvedočili i Matejevi prijatelji i gosti u klubu i osoblje", istakao je ministar Vulin.

Takođe, naveo da je je bilo pokušaja da se ovaj slučaj predstavi kao nacionalni sukob.

"Moram da iskažem jedno veliko ljudsko poštovanje ocu Mateja Periša. Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao nacionalni sukob. Ovo je bezbedan grad, ovde vas niko nikada neće napasti zbog nacionalosti", rekao Vulin.

Potraga ušla u 22. dan

Podsetimo, potraga za Matejem Perišem (27), Splićaninom nestalim u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, traje već 22 dana. U međuvremenu se ova potraga proširila na Smederevo, Pančevo i Požarevac.

Kako je saopštio MUP, uključeni su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Otac nestalog mladića u utorak je, posle još jednog sastanka sa predstavnicima beogradske i hrvatske policije, izjavio da se potraga "nastavlja najvišim intenzitetom".

On je za hrvatski portal Indeks naveo kako mu je rečeno da se pretraga nastavlja i na kopnu i u vodi, ali i da su u toku druge istražne radnje neophodne da se reši slučaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija