Aktuelno

Noževi, sekirice, katana: Carinici na prelazu Bajmok sprečili krijumčarenje hladnog oružja

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

16:54

Noževi, sekirice, katana: Carinici na prelazu Bajmok sprečili krijumčarenje hladnog oružja
Noževi, sekirice, katana: Carinici na prelazu Bajmok sprečili krijumčarenje hladnog oružja - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Bajmok sprečili pokušaj krijumčarenja hladnog oružja - četiri noža, jedne sekirice i katane, tradicionalnog japanskog mača.

Navedeno hladno oružje pronađeno je u utorak detaljnom kontrolom prtljažnika automobila "sitroen ksara" kojim je sam putovao jedan bugarski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je potom usledio detaljan pregled tokom koga su njegove reči demantovane.

Naime, carinici su na dnu prtljažnika, ispod prtljaga, pronašli tekstilnu futrolu punu hladnog oružja za koje je putnik rekao da nije znao da treba da ga prijavi.

U futroli su bila četiri noža sa sečivima dugim od 5 do 21 cm, sekirica "Roson", ali i jedna tradicionalna japanska katana čije sečivo je dugo čak 60 cm.

Uprava carina podseća putnike na obavezu prijavljivanja bilo koje vrste oružja koju nose sa sobom prilikom prelaska granice, kao i na to da fizička lica ne mogu unositi, iznositi ili tranzitirati kroz Srbiju sa oružjem, a bez saglasnosti nadležnih organa

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija