Aktuelno

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio JKP iz Lebana za šest miliona dinara

Komentari

Autor: Fonet

26/01/2022

-

17:23

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio JKP iz Lebana za šest miliona dinara
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Policija je uhapsila N. S. (65) zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj oštetivši JKP "Imovina" Lebane za 6,1 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su i N. I. (41) odgovorno lice preduzetničke radnje "Ilić Tit 018" i Ž. M. (32) odgovorno lice PR "Žig Kolar" iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u pomaganju.

Kako se sumnja, N. S. bivše odgovorno lice JKP "Imovina" Lebane je u septembru 2020. godine u ime JKP "Imovina" zaključio ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N. I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke pa je preduzetničkoj radnji "Ilić Tit 018" na poslovni račun preneo novac u iznosu od oko 2,6 miliona dinara, iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni.

Na isti način je, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo. U ime JKP "Imovina" iz Lebana zaključio je ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem PR "Žig Kolar", Ž. M. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. Iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni, navedenoj preduzetničkoj radnji preneo je na poslovni račun oko 3,5 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija