Aktuelno

Trogodišnje dete u Nišu preminulo od opekotina zadobijenih vrelom vodom, majka privedena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/01/2022

-

12:25

Trogodišnje dete u Nišu preminulo od opekotina zadobijenih vrelom vodom, majka privedena
Hitna pomoć - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Trogodišnje dete u Nišu preminulo je nakon zadobijenih opekotina, a njegovoj majci T.S. (31) određeno je zadržavanje jer dete nije odvela kod lekara, već ga je lečila u kućnim uslovima.

"Određeno je zadržavanje T.S. (31) iz Niša zbog krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica i nepružanja pomoći", rečeno je za Eutronews Srbija u Osnovnom javnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Navode da postoji osnovana sumnja da je dete (3) zadobilo opekotione u toku večernjih časova, da mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć i da je u toku noći dete preminulo u kući.

U ranim jutarnjim časovima majka je ustanovila da dete ne daje znake živote i tada je pozvana Hitna pomoć koja je konstatovala smrt. Naložena je obdukcija da se utvrdi tačan uzrok smrti.

Kako nezvanično saznajemo, dete je otišlo samo u kupatilo i pustilo vrelu vodu i zadobilo opekotine po telu. Majka je, navodno, povrede namalazala kremom protiv opekotina, ali je dete jutros preminulo. U stanu je u tom momentu bila i majka žene (baka deteta).

Hapašenje i krivična prijava

Niška policija saopštila je da su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su T. S. (1990) iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zapuštanje i zlostavlјanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza, a protiv pedesettrogodišnje žene podneće krivičnu prijavu zbog nepružanja pomoći.

Osumnjičena T. S. se tereti da se juče, nakon što je njeno trogodišnje dete zadobilo opekotine vrućom vodom u kupatilu, nije obratila lekarima radi adekvatne pomoći i nege detetu, već ga je stavila da spava, nakon čega je, u toku noći, dete preminulo.

Pedesettrogodišnja žena je, kako se sumnja, bila prisutna u stanu kada je došlo do povređivanja, ali nije pružila pomoć detetu. Osumnjičenoj je, po nalogu tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija