Aktuelno

Carinici sprečili krijumčarenje pola tone obuće - zaplenili 600 pari čizama i cipela

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

15:39

Carinici sprečili krijumčarenje pola tone obuće - zaplenili 600 pari čizama i cipela
Carinici sprečili krijumčarenje pola tone obuće - zaplenili 600 pari čizama i cipela - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su u saradnji sa policijom 1. februara na ulazu graničnog prelaza Horgoš, otkrili gotovo 600 pari neprijavljene obuće, u prikolici jednog kombija koji se iz Nemačke uputio ka Kosovu i Metohiji, saopštila je Uprava carina. Pokušaj krijumčarenja obuće otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ''fijat dukato'' sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka.

Prema dokumentaciji koja je pratila robu natovarenu na prikolicu radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i četiri džaka obuće. Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena, nalazi još 16 neprijavljenih džakova punih patika, sandala i cipela.

Uprava Carina

 

Detaljnim pregledom zatečenih džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča. Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima, jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom ''na kilo'', te da je ova pošiljka teška više od 500 kilograma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija