Društvo

Zaplenjeno više od 600 mobilnih telefona: Pošiljka u Beograd stigla iz Dubaija, krajnja destinacija - Podgorica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2022

-

23:51

Zaplenjeno više od 600 mobilnih telefona: Pošiljka u Beograd stigla iz Dubaija, krajnja destinacija - Podgorica
Zaplenjeno više od 600 mobilnih telefona: Pošiljka u Beograd stigla iz Dubaija, krajnja destinacija - Podgorica - Copyright Uprava carine Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su kontrolom jednog javnog carinskog skladišta, otkrili pošiljku sa više od 600 mobilnih telefona za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

Pošiljka sumnjivih telefona pristigla je u Beograd iz Dubaija, na putu ka Podgorici, što je trebalo da bude krajnja destinacija robe.

Međutim, carinska kontrola je sumnjivu pošiljku tešku gotovo 170 kilograma zatekla u javnom carinskom skladištu, gde je ona bila privremeno smeštena čekajući na dalji transport.

Kako se utvrđivanje povrede prava intelektualne svojine prema važećim propisima utvrđuje bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu ili tranzitu i ova pošiljka je pregledana kao i ostala roba zatečena u magacinu.

Tada je potvrđeno da postoji sumnja u originalnost zatečenih mobilnih telefona i oni su privremeno zadržani dok se o povredi prava ne izjasne zastupnici zatečenih robnih marki.

Među 630 mobilnih telefona najbrojniji su bili telefoni marke "iphone" čak 419 komada, dok je su ostatak činili telefoni marki "samsung", "nokia" i "redmi note".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija