Aktuelno

Novosađani se opraštaju od Blekija: Drug ubijenog uličnog svirača tvrdi - pomagao je većini koju je znao

Komentari

Autor: Euronews Srbija/ N.K.

10/02/2022

-

18:03

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Novosadska policija uhapsila je juče 21-godišnjaka iz Žablja, osumnjičenog da je u centru Novog Sada pretukao 61-godišnjeg muškarca, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru.

Kako je navela policija, tukao ga je rukama i nogama, a Hitna pomoć je oko pet ujutro primila poziv da na pločniku u Kosovskoj ulici leži muškarac bez svesti. Reč je o novosadskom uličnom sviraču  Kristijanu Kostiću Blekiju.

"Ja sam živeo kod njega. Znači, ručali smo zajedno i svirali i to. On je bio stvarno divan čovek i nikad nije bio agresivan. Bio je jedino agresivan prema sebi. Nije pomogao samo meni, već i većini ljudi koje sam ja znao", ističe za Euronews Srbija Andrija Daraboš, ulični svirač iz Novog Sada koji je dobro poznavao žrtvu.

Vest da je juče preminuo od posledica prebijanja, te da je za to delo osumnjičen mladić od nepune 22 godine, ih je, kažu, zatekla. 

"Jako je brutalno. Ne znam, nemam reči, iskreno da vam kažem", dodaje Daraboš.

Osumnjičeni će sutra biti izveden pred tužioca, a izjavu koju je dao inspektorima prenose mediji. Od Blekija je navodno tražio novac, a kada mu je dao 390 dinara uz obrazloženje da je to sve što ima, usledila je besna reakcija.

Koliko su česti napadi na ljude koji žive ili rade na ulici, statistika je kojom policija u ovom trenutku ne raspolaže. Blekijevi prijatelji pričaju nam o svojim iskustvima.

"Ima dosta tih klinaca koji nisu baš pri sebi. Svašta se tu nešto uzima, pije se. Jedan je, recimo, hteo da me izbode nožem", prisetio se ulični pevač

Euronews Srbija

Večeras su se u znak sećanja na ubijenog sugrađanina građani Novog Sada na okupili na Trgu Slobode gde su paljenjem sveća i pesmama odali počast Kristijanu Kostiću Blekiju.

Brutalnost prema ljudima bez adrese u Novom Sadu nije novina. Poput Blekijeve smrti, pamti se događaj iz 2016, kada je dvanaestogodišnjak sa drugovima zapalio 64-godišnjaka na ulici. I on je tada preminuo od zadobijenih povreda.

Komentari (0)

Srbija