Aktuelno

U Beogradu broj krivičnih dela 14 odsto manji nego 2020. godine

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/02/2022

-

12:51

U Beogradu broj krivičnih dela 14 odsto manji nego 2020. godine
U Beogradu broj krivičnih dela 14 odsto manji nego 2020. godine - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Ukupan broj krivičnih dela u Beogradu opao je za 14 odsto u odnosu na 2020. godinu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd na čelu sa načelnikom Veselinom Milićem nastavljaju beskompromisnu i upornu borbu za još veću bezbednost i sigurnost običnog čoveka, a posebno naše dece. Beogradska policija je uporna i istrajna u borbi protiv uličnog kriminala, protiv džeparoša, onih koji pljačkaju naše bake i deke u autobusima, onih koji otimaju torbe i novčanike od naših sugrađana, onih koji kradu automobile i onih koji uništavaju mir i spokoj običnog čoveka", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, u 2021. godini evidentirano je 27.791 krivično delo na teritoriji Beograda, što predstavlja smanjenje za 14 posto u odnosu na 2020. godinu kada je zabeleženo 32.313 krivičnih dela.

"Posebno mi je važno i to da je smanjen broj izvršenih razbojništava u stanovima i kućama u odnosu na 2020. godinu. Policija vodi računa o običnom čoveku, o njegovoj imovini, važno mi je da se Beograđani osećaju sigurno i bezbedno", poručio je ministar policije.

"Beograd najbezbedniji u poslednjih 40 godina"

Vulin je na kolegijumu Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, na kojem su mu referisani rezultati ostvareni u prethodnom periodu, istakao da je posvećen i neprestani rad policije rezultirao smanjenjem stope kriminala u prestonici, te da Beograd u poslednjih 40 godina nikada nije bio bezbedniji.

"Kada je reč o teškim ubistvima, u 2021. dogodila su se 11, u 2020. godini 16. Dakle, broj ovakvih krivičnih dela je manji u odnosu na 2020. godinu, i što je najvažnije, procenat rasvetljenosti ovih dela je 91 posto. Beogradska policija vredno radi, niti jedno delo teško ubistvo neće ostati nerešeno i nekažnjeno", poručio je ministar Vulin.

Ministar policije je istakao da je potrebno uložiti još više truda i energije kako bi se nivo bezbednosti običnih ljudi očuvao i unapredio.

Ministar unutrašnjih poslova je posebno pohvalio i borbu protiv trgovine narkoticima i istakao da je za ovih mesec i po dana beogradski UKP sklonio više od 21 kilogram različite droge sa naših ulica.

Komentari (0)

Srbija