Aktuelno

Osumnjičenom za terorizam određen pritvor do 30 dana: 2017. godine hteo kamionom da pregazi ljude u centru Beograda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/02/2022

-

17:55

Osumnjičenom za terorizam određen pritvor do 30 dana: 2017. godine hteo kamionom da pregazi ljude u centru Beograda
Osumnjičenom za terorizam određen pritvor do 30 dana: 2017. godine hteo kamionom da pregazi ljude u centru Beograda - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni sud odredio je danas pritvor I. D. osumnjičenom za javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela. Pritvor do 30 dana mu je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva za organizovani kriminal zbog opasnosti da će u kratkom vremenu ponoviti krivično delo, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovešće istragu protiv I. D. zbog krivičnog dela javno podsticanje na vršenje terirističkih dela.

Bio u kontaktu sa Islamskom državom

Mediji su ranije danas preneli da je I. D. državljanin Srbije, koji je promenio veru u Islam, i koji je bio u kontaktu sa Islamskom državom.

On je uhapšen u zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv terorizma, MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal, dodaju mediji.

Ovo nije privi put da je I. D. uhapšen, pošto je još 2017. godine uhapšen u Beogradu kada se, kako se sumnja, pripremao da kamionom pregazi ljude u centru grada, preneli su takođe mediji.

Kod njega su tada nađeni planovi za napad, po ugledu na napad kamionom u Barseloni, kada je u avgustu 2017. godine ubijeno 13 osoba, a više desetina povređeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija