Aktuelno

VIDEO Akcija "Muflon": Uhapšene četiri osobe osumnjičene da su članovi grupe Darija Đorđevića

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

10:08

VIDEO Akcija "Muflon": Uhapšene četiri osobe osumnjičene da su članovi grupe Darija Đorđevića
VIDEO Akcija "Muflon": Uhapšene četiri osobe osumnjičene da su članovi grupe Darija Đorđevića - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu su uhapšene četiri osobe osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, čiji je organizator Dario Đorđević uhapšen u Beču, kada je zaplenjeno oko 10 kilograma heroina, saopštava MUP.

U zajedničkoj akciji MUP, nazvanoj "Muflon" Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave Beograda, u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapšeni su P. N. (1989), S. R. (1989), S. Ž. (1996) i O. T. (1983), dok se za dve osobe intenzivno traga, stoji u saopštenju.

mup.gov.rs

Pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda, policija je pronašla narkotike i skupocena vozila, od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin podsetio je ovom prilikom da je "predsednik Vučić poveo rat sa mafijom" i da u toj "borbi nema nedodirljivih".

"Razbijanje organizovane kriminalne grupe Darija Đorđevića, zaplena velike količine heroina, ali i razbijanje krijumčarskog lanca narkotika je veliki uspeh Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahvalјući strplјivom i upornom radu svih naših bezbednosnih struktura naše ulice su još bezbednije", rekao je Vulin.

Hapšenje Đorđevića u Beču na osnovu informacija koje je MUP dostavio austrijskim kolegama govori da je saradnja policija jedini način za borbu sa zlom, zaključio je. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija