Aktuelno

Zaplena na Horgošu: Uz polovan automobil putnik pokušao da prošvercuje delove za trafostanicu vredne 30.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug/Fonet

08/03/2022

-

11:16

Zaplena na Horgošu: Uz polovan automobil putnik pokušao da prošvercuje delove za trafostanicu vredne 30.000 evra
Zaplena na Horgošu: Uz polovan automobil putnik pokušao da prošvercuje delove za trafostanicu vredne 30.000 evra - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su juče na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja elektromaterijala i pumpi za vodu, čija je vrednost procenjena na gotovo 40.000 evra, saopštila je danas Uprava carina. Prvi prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen kombi aleksinačkih registarskih oznaka sa prikolicom, na kojoj je bio natovaren neregistrovan, polovan automobil "ford fiesta".

Njegov jedini putnik, državljanin Srbije (38), prijavio je za carinjenje polovni automobil i nešto upotrebljavanih stvari za domaćinstvo. Prilikom pregleda tovarnog dela kombija, pored prijavljene robe, carinici su pronašli i više od 400 raznih delova i opreme za trafostanice, čija je vrednost procenjena na oko 30.000 evra.

Zajedno sa elektroopremom, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, biće zadržan i kombi vredan oko 7.000 evra.

Bračni par švercovao pumpu za vodu

U drugom slučaju, koji se na istom prelazu dogodio nekoliko sati kasnije, radi detaljne kontrole zaustavljen je kombi nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par iz Valjeva. Putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli, da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave.

Uprava Carina

 

Tokom pregleda, pored ličnih stvari u tovarnom delu kombija pronađene su i četiri nove pumpe za vodu "Kešel", čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija