Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za penzionerku iz Krnjače koja je uhapšena zbog droge

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2022

-

20:37

Tužilaštvo traži pritvor za penzionerku iz Krnjače koja je uhapšena zbog droge
Tužilaštvo traži pritvor za penzionerku iz Krnjače koja je uhapšena zbog droge - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo zatražilo je da se odredi pritvor za  J.D.(75) iz Beograda, koja je uhapšena zbog proizvodnje i trgovine opojnih droga. 

Pretresom njene kuće i pomoćnih prostorija u Ulici Pančevaki put u Krnjači policija je pronašla oko 120 grama heroina, vagicu za precizno merenje, 168.000 dinara i 1.175 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje droge.

Sa penzionerkom su uhapšeni i Lj. K (59) i R.K. (60), koji su se zatekli u njenom stanu i kod njih su pronađene dve kesice sa manjom količinom heroina koje su, kako se sumnja, prethodno kupili od J.D.

Mediji navode da je osumnjičena živela u kući u Krnjači sa tri unuke i praunukom, pošto je prošle godine izgubila ćerku i zeta koji su, navodno, bili narkomani.

Kako prenose Večernje novosti sada se istražuje da li su neki od uživaoca narkotika, koristili poznanstvo sa J. D. preko njene pokojne ćerke i posle njene smrti nastavili, uz opravdanje da obilaze baku, da dolaze u njenu kuću, drogiraju se i preprodaju drogu.

MUP Srbije

 

U nastavku istrage biće veštačeno njeno mentalno stanje kako bi se utvrdilo da li je bila sposobna da počini delo za koje se tereti ili je bila samo paravan za druge.

Komšije tvrde da su se u njenoj kući u Krnjači stalno okupljale"sumnjive osobe".

Ispitivanje svedoka

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu za Euronews Srbija kažu je osumnjičena saslušana nakon hapšenja i da je predložen pritvor.

"Osumnjičena J. D. je saslušana na okolnosti izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Od strane Višeg javnog tužilaštva predložen je pritvor prema osimnjičenoj", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će u daljem toku postupka ispitati svedoke i obaviti dalja veštačenja.

MUP Srbije

 

Ovo nije prvi slučaj da se zbog trgovine drogom hapsi starija osoba. Početkom godine policija je uhapsila unuka (24) i baka (75) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom njihovih stanova kod unuka je policija pronašla kesicu sa manjom količinom kokaina, dok je kod bake pronašla 9,8 kilograma marihuane upakovane u 23 paketa.

Septembra 2020. policija je uhapsila penzionerku S. P. (63) iz okoline Požarevca. Policija je pratila lokalnog dilera i tada su otkrili da je njegov snadbevač S. P.(63). U njenom dvorištu zatekla plastenik pun marihuane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija