Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom za nasilje nad majkom, tvrdi da se ne seća toga dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/03/2022

-

13:55

Određen pritvor osumnjičenom za nasilje nad majkom, tvrdi da se ne seća toga dana
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, danas je saslušan A.J. zbog sumnje da je u četvrtak tukao majku J.J. u njenom stanu i naneo joj teške telesne povrede i to u prisustvu oca, na kojeg je takođe fizički nasrnuo.

Tužilaštvo je tražilo da sud odredi pritvor za A.J, a sud je predlog usvojio i odredio mu pritvor da ne bi ometao postupak uticanjem na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, rečeno je Tanjugu.

Na saslušanju je A.J. negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret - nasilje u porodici, navodeći da se uopšte ne seća šta je radio tog dana.

Prema navodima krivične prijave, on je u stanu svoje majke J.J, nju najpre napao verbalno, a potom i fizički, zadavši joj više udaraca šakama i nogama u predelu glave i lica, nakon čega je fizički nasrnuo i na svog oca, A.J. uhvativši ga za vrat. Potom je nastavio da udara majku usled čega je ona zadobila teške telesne povrede.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke, narediti neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, kao i sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećene i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke, saopštilo je tužilaštvo.

Incident se dogodio 17. marta na Zvezdari. Prema nezvaničim informacijama, majka je operisana i uskoro iz izlazi iz bolnice.

Nasilje u prodici nije problem pojedinca, već celog društva. Ukoliko ste izloženi nasilju ili znate nekog ko je žrtva prodičnog nasilja, pozovite:

Sigurna kuća

0800 011 011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova

011 2769 466 radnim danima 10-19 časova

062 304 560 noću 19-10 časova

Autonomni ženski centar

0800 100 007 - SOS telefon

065 26 56 178 - besplatna pravna pomoć

Oba broja telefona su dostupna radnim danima od 10 do 20 časova.

Tu su i mejlovi zene.savet@azc.org.rs ili pravnapomoc@azc.org.rs.
 

Komentari (0)

Srbija