Politika

Vulin: Veća bezbednost zahvaljujući kontroli saobraćaja helikopterom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/03/2022

-

09:34

Vulin: Veća bezbednost zahvaljujući kontroli saobraćaja helikopterom
Vulin: Veća bezbednost zahvaljujući kontroli saobraćaja helikopterom - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas, sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Uprave saobraćajne policije, kontroli saobraćaja korišćenjem helikoptera i posebnih uređaja i opreme u helikopteru, saopšteno je iz MUP.

To predstavlja novi vid kontrole usmeren ka povećanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

"Naša policija nastavlja sa pojačanim aktivnostima kontrole saobraćaja i akcijama usmerenim na poboljšanje bezbednosti učesnika u saobraćaju. Ovakvom modernizacijom u pristupu u vršenju kontrole saobraćaja, kao što je korišćenje posebnih uređaja i opreme u helikopteru, pripadnici MUP-a i iz velike udaljenosti mogu da otkriju najteže saobraćajne prekršaje, kao što su nasilnička vožnja i preticanje preko pune linije, kao i sve one koji ugrožavaju bezbednost i živote ostalih učesnika na putevima", poručio je Vulin.

MUP Srbije

 

Ministar policije je istakao da savremena oprema i uređaji koje poseduju helikopteri Helikopterske jedinice MUP-a predstavljaju vredan resurs srpske policije koji će značajno doprineti otkrivanju saobraćajnih prekršaja.

"Svaki učesnik u saobraćaju mora se osećati bezbedno i sigurno. Očekujem da će novi pristup kontrole saobraćaja korišćenjem helikoptera smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i povećati bezbednost saobraćaja", kazao je Vulin.

On je ponovio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku za svakog vozača koji izazove saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola ili droge i poručio da takvi počinioci moraju da odgovaraju za svoje postupke i neodgovornost.

MUP Srbije

 

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije u saradnji sa Helikopterskom jedinicom MUP-a, vršiće kontrolu saobraćaja više puta u toku meseca.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će kao logistička podrška, korišćenjem presretača, u saradnji sa teritorijalno nadležnim policijskim upravama zaustavl?ati, kontrolisati vozače i vozila uočene u prekršaju i sačinjavati neophodnu dokumentaciju, u cilju sankcionisanja prekršaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija