Aktuelno

Podnet optužni predlog protiv 10 nasilnika iz Beton hale

Komentari

Autor: Euronews/Tanjug

10/06/2021

-

14:19

Podnet optužni predlog protiv 10 nasilnika iz Beton hale
Podnet optužni predlog protiv 10 nasilnika iz Beton hale - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.

Tužilaštvo traži da se svi osumnjičeni proglase krivima i da sud osudi V.J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.

Takođe je predloženo da se svima produži pritvor imajući u vidu da je izvršeno krivično delo sa elementima nasilja, kao i to da su krivično delo izvršili u grupi zajedno sa više NN lica članova navijačke grupe, da je delo izvršeno na javnom mestu u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih.

Kako dalje navode iz Tužilaštva produženje pritvora se traži i zbog "prisutnosti straha i velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti, koje okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivicno delo", navelo je Tužilaštvo u saopštenju.

U najkraćem roku tužilaštvo je ispitalo više od 20 svedoka, od kojih 15 oštećenih, pet policijskih službenika i dva radnika obezbeđenja, pribavilo druge dokaze i odštetne zahteve, ponovo pregledalo video zapise, nakon čega je donelo odluku o optuženju.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

"Okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nerede na Savskom šetalištu.

Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv njih 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o navnom redu i miru.

Komentari (0)

Srbija

Petković o dijalogu u Briselu: Rešenje je da pregovaramo, tražimo rešenja, koliko god da su teška
Stanovnici Bloka 37 iz Novog Beograda ne odustaju od svojih zahteva