Aktuelno

Uhapšen vlasnik nekoliko kompanija zbog sumnje da je falsifikovao isprave i prao novac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/03/2022

-

10:55

Uhapšen vlasnik nekoliko kompanija zbog sumnje da je falsifikovao isprave i prao novac
Uhapšen vlasnik nekoliko kompanija zbog sumnje da je falsifikovao isprave i prao novac - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su S.S. (52) odgovorno lice "President Trading and Consulting", Inc Wilmington, "SDS Inex-prom","Centaur SM", "Geo Centaur" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela protivpravno useljenje, falsifikovanje isprave i pranje novca.

Sumnja se da je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji od 2008. godine, koji je navodno zaključen između prodavca PD "Elektrostopanstvo Skopje - RO Elektromontaža Ohrid"- predstavništvo u Beogradu i kupca PD "President Trading and Consulting", Inc Wilmington, za kupoprodaju 4/5 stana u Beogradu, što nije odgovaralo istini nakon čega se neovlašćeno uselio u navedeni stan, saopštio je danas MUP.

Kao odgovorno lice "President Trading and Consulting", Inc Wilmington sumnja se da je izvršio prodaju 4/5 tog stana fizičkom licu za iznos od 18.831.922 dinara, nakon čega je sa računa privrednog društva izvršio prenos navedenog novca fizičkim i pravnim licima u nameri da se prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Takođe, osumnjičeni je nabavio i upotrebio lažni ugovor o kupoprodaji iz 1992. godine, koji je navodno zaključen između preduzeća "Beobagat" iz Beograda i "SDS Inex-prom" iz Niša za kupoprodaju magacinskog prostora u Nišu, što nije odgovaralo istini i izdavao ga preko privrednog društva "Institut za geodeziju i građevinarstvo", privrednom društvu "Smitran Trade".

Kako se sumnja, na ime naplaćene zakupnine protivpravno je stekao 1.633.805 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija