Aktuelno

Dragan Bjelogrlić negirao krivicu, odbranu povodom optužbe za napad na Gagu Antonijevića iznosi na sledećem ročištu

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2022

-

13:21

Dragan Bjelogrlić negirao krivicu, odbranu povodom optužbe za napad na Gagu Antonijevića iznosi na sledećem ročištu
Dragan Bjelogrlić negirao krivicu, odbranu povodom optužbe za napad na Gagu Antonijevića iznosi na sledećem ročištu - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić danas je negirao nasilnicko ponašanje prema kolegi Draganu Antonijeviću, 23. avgusta prošle godine u Nišu.

Kratko se izjašnjavajući o krivici, Bjelogrlić je rekao da nije kriv za izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje, a detaljnu odbanu izneće na sledećem ročištu.

I Bjelogrlićevi branioci Goran Draganić i Jugoslav Tintor naveli su da njihov branjenik nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i da će to i dokazati.

Istraga ovog slučaja sproveđena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića, Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića, jer je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja bila su u Nišu zbog 56. Filmskih susreta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija