Aktuelno

Krađa robnih rezervi: Radnik "Žitoprometa" oštetio Republičku direkciju za više od 600 miliona dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2022

-

17:50

Krađa robnih rezervi: Radnik "Žitoprometa" oštetio Republičku direkciju za više od 600 miliona dinara
Euronews/Emil Čonkić - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su V. Ć. (59) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva "Žitopromet" DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije i naglasio da će svi oni koji se usude da na ovaj način ugroze egzistenciju naših građana biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani.

"U vremenu u kome se svaki kilogram hrane čuva i od koga zavisi opstanak nacije krađa iz robnih rezervi je otimanje od usta našoj deci i slabljenje države. Krađa iz robnih rezervi više je od privrednog prestupa ili krivičnog dela, to je podlost", rekao je Vulin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija