Aktuelno

Na Vrškoj čuki carinici otkrili 50.000 evra - kesu punu novca Bugarin pokušao da prokrijumčari ispod garderobe i veša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/04/2022

-

10:39

Na Vrškoj čuki carinici otkrili 50.000 evra -  kesu punu novca Bugarin pokušao da prokrijumčari ispod garderobe i veša
Na Vrškoj čuki carinici otkrili 50.000 evra - kesu punu novca Bugarin pokušao da prokrijumčari ispod garderobe i veša - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na prelazu Vrška Čuka carinici su sprečili pokušaj jednog putnika da kesu sa gotovo 50.000 evra, sakrivenu u torbi sa garderobom, bez prijavljivanja prenese preko granice, saopštila je Uprava carina. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

"Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil BMW bugarskih registarskih oznaka. Njime je ka svojoj zemlji sam putovao mlađi muškarac, koji je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio odrično, rekavši da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljenu sumu gotovine. Međutim, tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u jednoj od torbi sa garderobom je pronađena i kesa u kojoj je bilo gotovo 50.000 evra", navedeno je u saopštenju.

MUP Srbije

 

Oni kažu da i ovaj put, pred uskršnje praznike podsećaju putnike da prilikom prelaska granice prijave svaki iznos gotovine iznad 10.000 evra.

"Procedura na samom graničnom prelazu je jednostavna i traje svega nekoliko minuta, a na taj način ćete sebe poštedeti eventualnih neprijatnosti i svoje putovanje učiniti prijatnijim", poručuju iz Uprave carina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija